Sochaczew 呕yrard贸w

Najlepsze smaki Mazowsza

Zako艅czy艂a si臋 XIV edycja konkursu o Laur Marsza艂ka. W tym roku zg艂oszonych zosta艂o a偶 106 produkt贸w 偶ywno艣ciowych. Szczeg贸lne uznanie kapitu艂y zdoby艂o a偶 28 smako艂yk贸w, a 13 z nich zosta艂o wyr贸偶nionych. Przyznane zosta艂y tak偶e 4 wyr贸偶nienia Kapitu艂y. W艣r贸d nagrodzonych znalaz艂o si臋 trzech producent贸w z subregionu 偶yrardowskiego. M贸wi Adam Struzik Marsza艂ek Wojew贸dztwa Mazowieckiego:

Laurem Marsza艂ka uhonorowano Dariusza Marcinowskiego z Radziwi艂艂owa Mazowieckiego, kt贸ry jest producentem octu 艣liwkowego. Nagrod臋 przyznano tak偶e za syrop buraczany z I艂owa, wytwarzany przez Gospodarstwo 鈥濸od Jastrz臋bcem鈥 Andrzeja Cio艂kowskiego. Natomiast wyr贸偶nieniem Kapitu艂y zosta艂o uhonorowane Ko艂o Gospody艅 Wiejskich w Goszczynie, kt贸re mo偶e pochwali膰 si臋 wyj膮tkowym pesto jab艂kowym.

fot/Mazovia.pl

Go艣膰 dnia

Materia艂 reporterski